Razstava Kras
Muzej krasa je osrednja slovenska razstava, ki je popolnoma posvečena predstavitvi zgodovine in sedanjosti svetovnega fenomena - krasa. Poglobljena predstavitev krasa je dinamično zasnovana, saj se v njej prepletajo dokumentarna gradiva, redki in dragoceni predmeti, interaktivne vsebine  ter tudi številne praktične delavnice. Posebna pozornost je namenjena otrokom in mladini, ki se bodo lahko o kraških pojavih učili neposredno, skozi igro in ustvarjanje.

Prvo nadstropje Muzeja krasa je namenjeno dinamični predstavitvi fenomena krasa – od razburljivega potovanja v preteklost in razkrivanja ključnih dejavnikov, ki so omogočili nastanek krasa, do kronološkega pregleda njegovega tisočletnega razvoja ter predstavitve ključnih kraških območij v Sloveniji in seveda vseh z njim povezanih pojavov. Celotno drugo nadstropje razstave je namenjeno najbolj privlačnemu kraškemu pojavu, kraškim jamam. Skrivnostna podzemna prostranstva so predstavljena kot pribežališča ledenodobnih živali, kot bivališča naših prednikov, kot skrivališča zakladov ter tudi kot velik navdih sodobnega človeka in njegovih avantur na področju športnega in raziskovalnega jamarstva.  
 
 
Muzejske publikacije
Magda Peršič

Pivške lipe
Knjiga PIVŠKE LIPE in druga vaška drevesa je plod večletnega sodelovanja treh ustanov: Notranjskega muzeja Postojna, Zavoda za gozdove Slovenije, OE Postojna in Zavoda RS za varstvo narave RS, OE Nova Gorica.
Muzejski projekti
Speleobiološka postaja - Vivarij Proteus
Izkopavanja na AC