BalKan duo - Vasko Atanasovski in Zoran Majstorovic - Notranjski muzej
Show menu

BalKan duo - Vasko Atanasovski in Zoran Majstorovic

Titov trg Postojna ob 20:30,

BalKan duo 
Vasko Atanasovski - flavta, saksofon
Zoran Majstorovic - kitara, oud, kamal


Glasbena poslastica dveh prekaljenih mojstrov, ki v svojem zvoku spajata desetletja izkušenj ustvarjanja ter preigravanja od klasične glasbe in jazza do tradicionalne glasbe in rocka. Močni glasbeni osebnosti uporabljata svoj bogat instrumentarij za ustvarjanje različnih zvočnosti, ki potujejo od njunih avtorskih skladb do tradicionalnih pesmi, ki izhajajo iz različnih kultur sveta ter z glasbo Balkana kot nosilko njunega repertoarja.

VASKO ATANASOVSKI: saksofonist in flavtist je eden najbolj vsestranskih in kreativnih slovenskih skladateljev in glasbenikov, znan po sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock in klasičnimi glasbeniki ter mojstrskim pristopom do vseh glasbenih stilov. Izdal je že 13 albumov in si za svoje delo prislužil številne pohvale občinstva in kritikov.

ZORAN MAJSTOROVIC: jazz glasbenik, kitarist, multiinštrumentalist, aranžer in skladatelj. Prejemnik številnih nagrad, ki sodeluje v različnih glasbenih projektih, igra v več orkestrih ter sodeluje in nastopa z mnogimi domačimi, hrvaškimi, ter svetovno znanimi glasbeniki. Njegov umetniški interes ni omejen le na jazz in etno glasbo, temveč je razširjen tudi na druga sredstva umetnosti, ki presegajo glasbo in se ukvarjajo z zvokom kot materialom, sestavnim delom vsakdanjega življenja.


https://youtu.be/xqiHbUJIX_8