Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Notranjski muzej Postojna, 22. 5. 2020

LE ŠE TEDEN DNI ZA ODDAJO IZDELKOV ZA LIKOVNI NATEČAJ »NAVADNI NETOPIR«

Kljub podaljšanju likovnega natečaja »Navadni netopir« za mesec dni, se zaključni datum neizbežno bliža. Nadobudnim ustvarjalcem likovnih del je tako ostal le še teden dni za izdelavo in oddajo svojih likovnih mojstrovin. Dragi otroci, pohitite z ustvarjanjem, glavna nagrada je že v izdelavi.
več
Planinsko polje, 14. 5. 2020

Travniška morska čebulica

V sredini oz. konec meseca maja na Planinskem polju zacveti travniška morska čebulica. To je do 30 cm visoka trajnica. Na vrhu stebla je grozdasto socvetje, sestavljeno iz 12-40 svetlomodrih cvetov. Listi so črtalasti. Raste na močvirnih travnikih, kjer so tla večji del leta vlažna, občasno tudi poplavljena, vendar redko v času cvetenja. V Sloveniji uspeva le na Planinskem polju, sicer pa je razširjena na poplavnih kraških poljih dinarskega gorstva od Slovenije do Albanije. Ogrožajo jo osuševanje, gnojenje, paša in zasipavanje
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 5. 2020

18 maj: MEDNARODNI MUZEJSKI DAN

Čeprav je 18. maj – Mednarodni muzejski dan ponedeljek, ko je muzej zaprt in za nekatere tudi prvi šolski dan po epidemiji, muzej odpira svoja vrata, brezplačno. Tako si lahko ogledate občasne in stalne razstave med 10.00 in 17.00 uro: • »Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija« • Muzej krasa
več
Notranjski muzej Postojna, 8. 5. 2020

Akcija zbiranja igrač

V sodelovanju z Goriškim muzejem pripravljamo gostujočo razstavo Igre moje mladosti.
več
Splet, 8. 5. 2020

Cerkniški karneval - virtualno

Digitalizacija razstave »Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija«
več
Na spletu, 6. 5. 2020

Kačji pastirji, dragulji dveh svetov

Fotografska razstava Slavka Polaka, ki smo jo objavili na spletu.
več
Notranjski muzej Postojna, 4. 5. 2020

Notranjski muzej Postojna 5. maja 2020 odpira vrata na stežaj

Veseli nas, da bomo lahko zopet pozdravili svoje obiskovalce, razložili kako nastaja apnenec in poiskali najbolj pogost kraški pojav. Ob tej priložnosti smo za vas pripravili prav posebno ugodnost: muzej bo imel v prvem tednu meseca maja brezplačen vstop. Razstavo Muzej krasa si lahko ogledate po prilagojenem urniku, in sicer od torka do sobote med 10. in 17. uro.
več
Notranjski muzej Postojna, 29. 4. 2020

Dan D ali dan odprtja muzeja, 5. maj 2020

Veseli smo, da lahko odpremo svoja vrata za obiskovalce. Skupaj z ostalimi muzeji smo se dogovorili, da bo »dan D« za odprtje muzejev 5. maj 2020.
več
Notranjski muzej Postojna, 29. 4. 2020

Odprtje muzejev in galerij za javnost

Obiskovalcem bomo muzeji in galerije odpirali svoja vrata od torka, 5. maja 2020, glede na potrebe in zmožnosti ter dogovore z ustanovitelji. Spremljajte obvestila na spletnih straneh in družabnih omrežjih posameznih muzejev.
več
Od doma, 21. 4. 2020

PODALJŠANJE LIKOVNEGA NATEČAJA »NAVADNI NETOPIR«

Ne glede na razglašeno epidemijo novega koronavirusa in posledično zaprte osnovne šole, smo se v Notranjskem muzeju Postojna vseeno odločili podaljšati likovni natečaj »NAVADNI NETOPIR«, ki ga prirejamo skupaj z Občino Postojna. Vse učenke in učence razredne stopnje osnovnih šol s širšega projektnega območja (Postojna, Pivka, Logatec in Cerknica) ponovno pozivamo k ustvarjanju izdelkov na temo navadnega netopirja.
več