Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Cerkev sv. Marjete v Dolenji Planini, 3. 11. 2020

Drugo čiščenje gvana iz zvonika cerkve sv. Marjete

V oktobru smo s pomočjo izbranega zunanjega izvajalca zaključili še eno pomembno aktivnost projekta KRAS.RE.VITA. Na sobotno dopoldne smo se pred cerkvijo sv. Marjete v Dolenji Planini dobili s predstavnikom Centra za kartografijo favne in flore, ki so se mu pridružili tudi entuziasti s Slovenskega društva za proučevanje in varstvo netopirjev.
več
Notranjski muzej Postojna, 23. 10. 2020

NUJNO OBVESTILO!

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje, NIJZ in dodatnimi ukrepi Občine Postojna za zaustavitev širjenja korona virusa, bo Notranjski muzej Postojna od 23.10. 2020 do nadaljnjih navodil zaprt za vse obiskovalce.
več
Notranjski muzej Postojna, 23. 10. 2020

POMAGAJTE NAM IN DOPOLNITE RAZSTO BRIVSKO-FRIZERSKEGA SALONA OZBIČ

Imate doma stare predmete, ki se jih je nekdaj uporabljalo pri brivsko-frizerski obrti, kot so na primer frizerske škarje, orodje in pripomočki za britje, glavniki in krtače, embalaža za mila in šampone ter drugi brivski in frizerski pripomoči? Se v vašem albumu skriva kakšna fotografija iz frizerskega salona Ozbič?
več
Pavlovčeva galerija, Dom na Vidmu, Ilirska Bistrica, 8. 10. 2020

Pavlovčeva galerija: Oči-Eyes

Od sobote, 17. oktobra 2020 do vključno srede, 11. novembra 2020 vljudno vabljeni na ogled razstave fotografa - biologa Slavka POLAKA Notranjski muzej Postojna z naslovom OČI - EYES
več
Osnovna šola Rakek, 7. 10. 2020

OŠ Rakek: Kdor seje, ta žanje: šolski vrtovi na Notranjskem

Prijazno vas vabimo na ogled razstave Notranjskega muzeja Postojna Kdor seje, ta žanje: šolski vrtovi na Notranjskem od 12. oktobra do 9. novembra v večnamenskem prostoru na OŠ Jožeta Krajca Rakek Veseli bomo vašega obiska!
več
Notranjski muzej Postojna, 24. 9. 2020

Znak Slovenia Green Attraction

Notranjski muzej Postojna je s pridobitvijo znaka Green Key (Zeleni ključ) ter podpisom ZELENE POLITIKE SLOVENSKEGA TURIZMA –, izpolnili pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Attraction, s čimer se bomo kot PRVI MUZEJ V SLOVENIJI na primorskem, slovenskem, evropskem in globalnem trgu tudi formalno pozicionirali kot okolju in družbi prijazen muzej.
več
Jakovški grič, Planina, 21. 9. 2020

"Noč netopirjev 2020"

V okviru projekta KRAS.RE.VITA ter dogodka Mednarodna noč netopirjev 2020 je pretekli petek, 18. 9. 2020, na Jakovškem griču potekal dogodek poimenovan »Noč netopirjev«.
več
Planinsko polje, 15. 9. 2020

Pticam in drugim živalim prilagojena košnja na Planinskem polju izvedena tudi letos

Občina Postojna je skupaj s partnerjem, Notranjskim muzejem Postojna, v okviru naravovarstvenega projekta KRAS.RE.VITA tudi v letošnjem avgustu nadaljevala s prizadevanji za ohranitev in izboljšanje travniških habitatov na Planinskem polju.
več
Titov trg Postojna, 15. 9. 2020

Evropski teden mobilnosti

V sredo ob 17h se boste lahko sprehodili z biologom Slavkom Polakom ob reki Pivki in si z njegove perspektive ogledali dogajanje ob njej, pestrost in bogastvo rastlinskih in živalskih vrst, ki prebivajo na tem območju.
več
Jakovški grič, Planina, 10. 9. 2020

Noč netopirjev 2020

Na Jakovškem griču bo v četrtek, 17. septembra, potekal dogodek poimenovan »Noč netopirjev«, ki ga v okviru projekta KRAS.RE.VITA pripravlja Notranjski muzej Postojna v sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev, Zavodom za varstvo narave OE Ljubljana in Nova Gorica ter Občinama Postojna in Logatec.
več