Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Slovenski Planinski muzej Mojstrana, 11. 2. 2020

Delavnice v Mojstrani

19.2.2020: 17.00, gostujoča delavnica v Slovenskem planinskem muzeju z naslovom Svet brez sonca ali skriti kraški svet.
več
Notranjski muzej Postojna, 11. 2. 2020

Delavnice DUO: Sfriziran makrame

Set delavnic je del projekta DUO, obnova brivsko-frizerskega salona Ozbič. V okviru muzejskih delavnic s področja umetnostne in domače obrti se bodo obiskovalci seznanili s tradicijo lastnega okolja, prepoznali potenciale, kako jo vključiti v lastno delovanje oz. s tem krepili ročne spretnosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 23. 1. 2020

Set delavnic na temo brivsko-frizerskega salona Ozbič

Set delavnic je del projekta DUO, obnova brivsko-frizerskega salona Ozbič. V okviru muzejskih delavnic s področja umetnostne in domače obrti se bodo obiskovalci seznanili s tradicijo lastnega okolja, prepoznali potenciale, kako jo vključiti v lastno delovanje oz. s tem krepili ročne spretnosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 21. 1. 2020

Kulturni dan v notranjskem muzeju Postojna

11.00 Družinska delavnica Ščuka 15.00 Strokovno vodstvo po razstavi Muzej krasa 17:00 Umetnost je stvar odločitev Predstavitev Društva notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica in pesniške zbirke narečne šok poezije.  Anton Frbežar - Toni: Drva žiulejna smo, (zbrana(na)dela.
več
Občina Cerknica, 12. 12. 2019

Hojladrija ribičija

Občina Cerknica, Pustno društvo Cerknica, Notranjski muzej Postojna, Društvo notranjskih kulturnikov Krpan in Notranjski regijski park vas vabimo k soustvarjanju Cerkniškega karnevala na delavnicah Hojladrija ribičija
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 12. 2019

Planinsko polje kmalu v filmskem dokumentarcu

V okviru projekta KRAS.RE.VITA, ki se ga izvaja na območju Planinskega polja in Cerkniškega jezera, nastaja prav poseben dokumentarni film.
več
Notranjski muzej Postojna, 20. 11. 2019

Predstavitev knjige Ajdovski zaklad

Vabljeni na predstavitev knjige Ajdovski zaklad, avtorice Karmen Tomažič, ki je nastala v okviru projekta Zgodbe rok in krajev II, pod mentorstvom Tjaše in Jasmine iz skupine Oloop design ter Maje iz Destilatorja. Soustvarjalki sta Mateja Jordan, ki je napisala tekst po legendi o zakladu in Ivana Ćatović, ki je naredila lettering na naslovnici in pomagala pri oblikovanju tekstov.
več
Notranjski muzej Postojna, 15. 11. 2019

»Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija«

Pred-karnevalsko vzdušje bomo v Notranjskem muzeju Postojna, skupaj s Pustnim društvom Cerknica in Društvom notranjskih kulturnikov Krpan poustvarili z razstavo »Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija«, ki jo bomo odprli na ta Veseli dan kulture, 3. decembra, točno okoli 12:32.
več
Nova Gorica, 14. 11. 2019

Kulturni bazar v regiji

Nova Gorica bo v letošnjem letu prizorišče drugega Kulturnega bazarja v regiji. Priljubljeni nacionalni projekt bo na celodnevnem strokovnem usposabljanju v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica in drugih kulturnih ustanovah v mestu ponudil mnoge kakovostne kulturne dogodke in številne primere dobrih praks.
več
Notranjski muzej Postojna, 14. 11. 2019

Poklon Leu Vilharju ob 120-letnici rojstva

Društvo Hnum in jezikovna šola Athena iz Postojne vabita na odprtje razstave del slikarja Lea Vilharja. Razstavljena bodo dela iz zasebnih zbirk in iz likovne zbirke Notranjskega muzeja Postojna. Vabljeni na otvoritev v četrtek, 21.11. 2019 ob 18h. Razstava bo na ogled do konca decembra.
več