Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Knjižnica Jožeta Udoviča Cerknica, 18. 4. 2018

O cerkniških diamantih in ostalih kristalih

Cerkniški diamanti so posebni v svetovnem merilu. Gre namreč za kremenove kristale posebnih oblik, saj imajo konico na obeh straneh. O njih je pisal že Steinberg, najdemo jih tudi v dragoceni mineraloški zbirki Žige Zoisa v Prirodoslovnem muzeju. Prav Zois jim je dal ime cerkniški diamanti. Polak je diamante našel na Slivnici, Kamni gorici, na njivah v okolici Grahovega in v okolici drugih vasi.
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 4. 2018

Dan Občine Logatec

12. aprila 2018 vas vljudno vabimo na predavanje dr. Milana Trobiča z naslovom: Furmanstvo-med preživetjem in propadom Ob razstavi Muzej je vaš bomo v Notranjskem muzeju Postojna predstavili delo institucij v regiji, ki se ukvarjajo z kulturno in naravno dediščino Notranjske.
več
Postojna, 10. 4. 2018

PO-stani glas miru! (2018)

Že tretje leto zapored se bo v Postojni odvil mozaik dogodkov in aktivnosti PO-stoj na živi ulici z mladimi, ki letos poteka pod sloganom PO-stani glas miru. Organizatorja Občina Postojna, Unicefovo otrokom prijazno mesto, in Boreo, stičišče nevladnih organizacij Notranjko-kraške regije, bosta vnovič pripravila več raznolikih dejavnosti za otroke in mladino, ki se bodo odvili v aprilu in maju.
več
Notranjski muzej Postojna, 4. 4. 2018

Rojstni dan malo drugače

Si vaš otrok želi drugačnega praznovanja rojstnega dne? Naša zabava v muzeju predstavlja nepozabno doživetje z raziskovanjem skrivnostnega kraškega sveta: otroci na zabavi pobožajo kapnike, raziskujejo fosile, spoznajo človeško ribico, sestavijo medvedovo okostje, si ogledajo 3D film o jamarstvu in pokukajo skozi mikroskop.
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 3. 2018

Na gregorjevo se "ptički ženijo"

Akcija ob praznovanju Gregorjevega se je pričela! Lokalci smo za vas pripravili nekaj ekskluzivnih produktov, del izkupička od prodaje le teh pa bomo namenili izdelavi in postavitvi ptičje gnezdilnice 🐦 Pridite in prebrskajte, gotovo najdete kaj zanimivega zase Akcija poteka v sodelovanju z Lokalc -center lokalnih umetnosti in Visit Postojna. 🌷 Ptički se z Lokalcem ženijo v Galeriji TIC ❤️
več
Notranjski muzej Postojna, 21. 2. 2018

ZIMSKI POČITNIŠKI DAN

V času zimskih počitnic za otroke pripravljamo počitniški dan na razstavi Muzej krasa in sicer 21. februarja, med 8.00 in 16.00. V sodelovanju z muzeji iz porečja Ljubljanice – razstavo Moja Ljubljanica, s Parkom vojaške zgodovine Pivka ter Krajinskim parkom Pivških presihajočih jezer – smo pripravili zanimive, zabavne in ustvarjalne delavnice z raznolikimi vsebinami.
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 2. 2018

Regionalno srečanje DEKD in TKD v Postojni

Namen srečanj je: predstavitev preprostih konceptov Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine ter letošnje teme Naša dediščina: kjer preteklost sreča prihodnost, iskanje možnosti medsebojnega povezovanja.
več
Notranjski muzej Postojna, 8. 2. 2018

Prešerno na Prešernov dan

Za vas pripravljamo: Vodstva, delavnice, predavanje in glasbo
več
Notranjski muzej Postojna, 4. 2. 2018

Prva nedelja v mesecu brezplačen vstop za občane

Prva nedelja v mesecu brezplačen vstop za občane
več
Notranjski muzej Postojna, 17. 1. 2018

Kras.re.vita

Izboljšanje stanja naravovarstveno najpomembnejših delov travišč in barjanskih površin na Cerkniškem jezeru in Planinskem polju
več