Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Notranjski muzej Postojna, 11. 11. 2019

LIKOVNI NATEČAJ »NAVADNI NETOPIR«

V šolskem letu 2019/2020 prirejamo likovni natečaj na temo navadnega netopirja kot ene izmed ciljnih vrst projekta KRAS.RE.VITA. S tem želimo najmlajše obiskovalce osnovnih šol iz Postojne, Pivke, Cerknice in Logatca pobližje seznaniti s to živalsko vrsto ter tako pridobiti bodoče zagovornike narave, tudi navadnega netopirja, ki je vse prevečkrat prezrt.
več
Notranjski muzej Postojna, 15. 10. 2019

2. Dinarski simpozij o podzemeljski biologiji

Simpozij, ki bo potekal 18 in 19 oktobra v Postojni, skupaj organizirata ekipa Univerze v Ljubljani (SubBioLab, Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete) in Notranjski muzej Postojna. Postojna velja za "zibelko speleobiologije"– biološke vede, ki se ukvarja z proučevanjem podzemeljskega življenja. To je kraj, kjer se je leta 1832 celotna zgodba o odkrivanju nenavadnih, na jamsko okolje povsem prilagojenih življenjskih oblik začela z odkritjem slepega jamskega hrošča drobnovratnika (Leptodirus hochenwartii) prav v Postojnski jami.
več
Notranjski muzej Postojna, 4. 10. 2019

Naj se nas kras dotakne!

Notranjski muzej Postojna vabi na odprtje dopolnitve stalne razstave Naj se nas kras dotakne!, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 18. uri v Notranjskem muzeju Postojna na Kolodvorski cesti 3 v Postojni. Na ta dan, ob Dnevih evropske kulturne dediščine, odpiramo vrata muzeja brezplačno.
več
Planina, 26. 9. 2019

Noč netopirjev v Planini pri Rakeku

V okviru projekta KRAS.RE.VITA ter dogodka Mednarodna noč netopirjev 2019 je pretekli petek v Planini potekal dogodek Noč netopirjev.
več
Notranjski muzej Postojna, 25. 9. 2019

Likovni tečaj s Tanjo Milharčič 2019-2020

LIKOVNI TEČAJ S TANJO MILHARČIČ Ustvarjalni tečaj je usmerjen v spodbujanje in predstavljanje različnih ustvarjalnih pristopov, ki jih likovni svet premore. Razdeljen je po temah, ki se navezujejo na različne tehnike in principe v ustvarjanju.
več
Koča Mladika, 17. 9. 2019

Slikanje pogleda na Postojno

Četrtek, 26.9.2019 od 16:00 do 19:00 Pridružite se nam na jesensko ustvarjalno popoldne, kjer bomo slikali pogled na naše prekrasno mesto iz Koče Mladike. V sklopu delavnic za odrasle smo v Notranjskim muzejem organizirali posebno slikarsko delavnico za odrasle in mladostnike, kjer vas vabimo, da se preizkusite v slikanju vedute Postojne v tehniki tempra barv na platno.
več
Planina, 12. 9. 2019

Noč netopirjev

V Planini bo v petek, 20. septembra, Noč netopirjev, ki jo pripravlja Zavod Znanje Postojna, OE Notranjski muzej v sodelovanju s Slovenskim društvom za proučevanje in varstvo netopirjev, Zavodom za varstvo narave OE Ljubljana in Nova Gorica ter Občinama Postojna in Logatec, v okviru projekta KRAS.RE.VITA.
več
Notranjski muzej Postojna, 10. 9. 2019

KRAS

Notranjski muzej Postojna vas vabi v torek, 17. septembra ob 19 uri v muzejske prostore na Kolodvorski cesti 3 v Postojni na otvoritev likovne razstave DRUŠTVA LIKOVNIH USTVARJALCEV POSTOJNA » KRAS «.
več
Planinsko polje, 29. 8. 2019

Vzdrževanje kmetijskih zemljišč na Planinskem polju

V petek, 16. avgusta je bila prvič izvedena košnja parcel na Planinskem polju, ki jih je v okviru projekta KRAS.RE.VITA odkupila Občina Postojna. Izbrani zunanji izvajalec je travnike pokosil na travniškim pticam prijazen način, katerih značilni predstavnik je kosec (Crex crex).
več
Notranjski muzej Postojna, 20. 8. 2019

Razstava Čar lesa

Notranjski muzej Postojna, Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna ter organizacijski odbor Čar lesa vas vljudno vabimo na odprtje razstave"ČAR LESA". Odprtje bo potekalo v torek, 20. avgusta 2019, ob 18. uri v Notranjskem muzeju Postojna.
več