Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Titov trg Postojna, 3. 9. 2020

ODPOVEDANO DOGODEK: Fotografska razstava in podelitev

ODPOVEDAN DOGODEK Muzeji so zemlja znanja, tradicij in zgodb iz preteklosti, iz katere uspevajo drevesa prihodnosti. Da bi se ta razvila v krošnjate velikane, ki se širijo v mogočne zelene gozdove, si v Notranjskem muzeju Postojna prizadevamo delovati na trajnosten ter okolju in družbi odgovoren ter prijazen način. S tem smo si kot prvi muzej v Sloveniji prislužili certifikat Zeleni ključ in Slovenia Green Attraction, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turizmu.
več
Notranjski muzej Postojna, 3. 9. 2020

Igre moje mladosti

Gostujoča dopolnjena razstava Goriškega muzeja Igre moje mladosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 14. 8. 2020

Naprej v preteklost

POTOVANJE #NAPREJVPRETEKLOST Skupnost muzejev Slovenije pripravlja popoln program v okviru vseslovenske akcije muzejev in galerij, ki bo potekal med 17. 8. in 23. 8. 2020.
več
Notranjski muzej Postojna, 6. 8. 2020

PROJEKT DUO: Izdelava glavnika

V torek, 4. avgusta 2020 smo gostili delavnice IZDELAVA GLAVNIKA (Projekt Duo). Obiskovalci so spoznali etnološko pomembnost polha in si izdelali svoj leseni glavnik.
več
Občina Postojna, 16. 7. 2020

Fotonatečaj »Postojnske zgodbe v fotografijah«

Vabimo vse, domačine in obiskovalce naše destinacije, da v svoj objektiv ujamejo svoje zgodbe, vse tiste skrite kotičke, naravne in kulturne znamenitosti, ki so vam še posebej pri srcu in bi jih radi pokazali še drugim. Ni omejitev glede motivov vaših zgodb, le to, da mora biti zgodba, oziroma motiv fotografije, posnet v občini Postojna.
več
Notranjski muzej Postojna, 24. 6. 2020

Zaključek likovnega natečaja »Navadni netopir«

Nagradni likovni natečaj »Navadni netopir«, organiziran v okviru projekta KRAS.RE.VITA, je bil namenjen učencem razrednega pouka širšega projektnega območja v šolskem letu 2019/2020 (Postojna, Pivka, Cerknica, Logatec), da s svojimi izdelki predstavijo navadnega netopirja. V svojih izdelkih, pri katerih so imeli proste roke, so na različne načine upodobili navadne netopirje. V natečaju je sodelovalo 66 učencev iz 4 različnih osnovnih šol.
več
Notranjski muzej Postojna, 16. 6. 2020

Strokovna komisija že na delu

Trije člani strokovne komisije zaključujejo z ocenjevanjem likovnih del, ki smo jih v Notranjskem muzeju Postojna prejeli v okviru likovnega natečaja »Navadni netopir«. Občina Postojna je že priskrbela nagrade. V kratkem bodo tako znani dobitniki nagrad in priznanj, ki jih bomo podelili še pred koncem tega šolskega leta. Ste tudi vi med tistimi, ki že nestrpno čakajo na nagrajence?
več
Titov trg in Notranjski muzej Postojna, 11. 6. 2020

Poletna muzejska noč v Postojni

POLETNA MUZEJSKA NOČ 20.6.2020, 18.00-24.00 Vstop prost
več
Notranjski muzej Postojna, 22. 5. 2020

LE ŠE TEDEN DNI ZA ODDAJO IZDELKOV ZA LIKOVNI NATEČAJ »NAVADNI NETOPIR«

Kljub podaljšanju likovnega natečaja »Navadni netopir« za mesec dni, se zaključni datum neizbežno bliža. Nadobudnim ustvarjalcem likovnih del je tako ostal le še teden dni za izdelavo in oddajo svojih likovnih mojstrovin. Dragi otroci, pohitite z ustvarjanjem, glavna nagrada je že v izdelavi.
več
Planinsko polje, 14. 5. 2020

Travniška morska čebulica

V sredini oz. konec meseca maja na Planinskem polju zacveti travniška morska čebulica. To je do 30 cm visoka trajnica. Na vrhu stebla je grozdasto socvetje, sestavljeno iz 12-40 svetlomodrih cvetov. Listi so črtalasti. Raste na močvirnih travnikih, kjer so tla večji del leta vlažna, občasno tudi poplavljena, vendar redko v času cvetenja. V Sloveniji uspeva le na Planinskem polju, sicer pa je razširjena na poplavnih kraških poljih dinarskega gorstva od Slovenije do Albanije. Ogrožajo jo osuševanje, gnojenje, paša in zasipavanje
več