Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Od doma, 8. 4. 2020

Virtualna razstava Živi svet Pivških presihajočih jezer

Fotografska razstava Živi svet pivških presihajočih jezer avtorja Slavko Polaka, kustosa biologa Notranjskega muzeja Postojna je bila prvič premierno postavljena novembra leta 2008 v prostorih Inštituta za raziskovanje krasa v Postojni. Odtlej je razstava gostova na več lokacijah, tudi v tujini. Pisani rastlinski in živalski svet pivških presihajočih jezer danes občuduje vse več ljubiteljev narave.
več
Od doma, 7. 4. 2020

Muzejska pomoč za delo, igranje ali učenje od doma

Muzej je morda zaprt, vendar obstaja veliko načinov, kako se še vedno lahko zabavate, igrate in ustvarjate, kjer koli že ste! Odpiramo vam virtualna vrata naših otroških vodnikov, muzejskih delavnic in video posnetkov. Na naši spletni in facebook strani bomo delili ideje za dejavnosti. Prijavite se na spletnem mestu Notranjskega muzeja Postojna, da boste redno prejemali novice in dodatne vsebine. Veselimo se, da vas bomo kmalu pozdravili v sprejemnici našega muzeja!
več
Notranjski muzej Postojna, 1. 4. 2020

Notranjski muzej: prvi muzej v Sloveniji z znakom Zeleni ključ

Notranjski muzej Postojna je sprejel odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nagradi, jo tudi formalno umesti v svoje poslovanje ter preveri svoje trajnostno ter okolju in družbi odgovorno delovanje in aktivnosti preko mednarodnih standardov in kriterijev in sicer na način, da smo izvedli postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata ZELENI KLJUČ/GREEN KEY in ga tudi uspešno prejeli.
več
#ostanidoma, 20. 3. 2020

Naravovarstveni projekt KRAS.RE.VITA poteka tudi v teh zelo specifičnih časih

Naravovarstveni projekt KRAS.RE.VITA, ki ga sofinancirata Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija, poteka tudi v teh zelo specifičnih časih.
več
Notranjski muzej Postojna, 13. 3. 2020

NUJNO OBVESTILO

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje, Ministrstva za kulturo, NIJZ in dodatnimi ukrepi Občine Postojna za zaustavitev širjenja korona virusa, bo Notranjski muzej Postojna od 13. 03. 2020 do nadaljnjih navodil zaprt za vse obiskovalce.
več
Notranjski muzej Postojna, 11. 3. 2020

Obvestilo

1. Glede na povečano nevarnost okužb in širjenje korona virusa v Sloveniji je v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ Notranjski muzej Postojna poskrbel za priporočene ukrepe.
več
Slovenski Planinski muzej Mojstrana, 11. 2. 2020

Delavnice v Mojstrani

19.2.2020: 17.00, gostujoča delavnica v Slovenskem planinskem muzeju z naslovom Svet brez sonca ali skriti kraški svet.
več
Notranjski muzej Postojna, 11. 2. 2020

Delavnice DUO: Sfriziran makrame

Set delavnic je del projekta DUO, obnova brivsko-frizerskega salona Ozbič. V okviru muzejskih delavnic s področja umetnostne in domače obrti se bodo obiskovalci seznanili s tradicijo lastnega okolja, prepoznali potenciale, kako jo vključiti v lastno delovanje oz. s tem krepili ročne spretnosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 23. 1. 2020

Set delavnic na temo brivsko-frizerskega salona Ozbič

Set delavnic je del projekta DUO, obnova brivsko-frizerskega salona Ozbič. V okviru muzejskih delavnic s področja umetnostne in domače obrti se bodo obiskovalci seznanili s tradicijo lastnega okolja, prepoznali potenciale, kako jo vključiti v lastno delovanje oz. s tem krepili ročne spretnosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 21. 1. 2020

Kulturni dan v notranjskem muzeju Postojna

11.00 Družinska delavnica Ščuka 15.00 Strokovno vodstvo po razstavi Muzej krasa 17:00 Umetnost je stvar odločitev Predstavitev Društva notranjskih kulturnikov Krpan Cerknica in pesniške zbirke narečne šok poezije.  Anton Frbežar - Toni: Drva žiulejna smo, (zbrana(na)dela.
več