Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Občina Cerknica, 12. 12. 2019

Hojladrija ribičija

Občina Cerknica, Pustno društvo Cerknica, Notranjski muzej Postojna, Društvo notranjskih kulturnikov Krpan in Notranjski regijski park vas vabimo k soustvarjanju Cerkniškega karnevala na delavnicah Hojladrija ribičija
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 12. 2019

Planinsko polje kmalu v filmskem dokumentarcu

V okviru projekta KRAS.RE.VITA, ki se ga izvaja na območju Planinskega polja in Cerkniškega jezera, nastaja prav poseben dokumentarni film.
več
Notranjski muzej Postojna, 20. 11. 2019

Predstavitev knjige Ajdovski zaklad

Vabljeni na predstavitev knjige Ajdovski zaklad, avtorice Karmen Tomažič, ki je nastala v okviru projekta Zgodbe rok in krajev II, pod mentorstvom Tjaše in Jasmine iz skupine Oloop design ter Maje iz Destilatorja. Soustvarjalki sta Mateja Jordan, ki je napisala tekst po legendi o zakladu in Ivana Ćatović, ki je naredila lettering na naslovnici in pomagala pri oblikovanju tekstov.
več
Notranjski muzej Postojna, 15. 11. 2019

»Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija«

Pred-karnevalsko vzdušje bomo v Notranjskem muzeju Postojna, skupaj s Pustnim društvom Cerknica in Društvom notranjskih kulturnikov Krpan poustvarili z razstavo »Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija«, ki jo bomo odprli na ta Veseli dan kulture, 3. decembra, točno okoli 12:32.
več
Nova Gorica, 14. 11. 2019

Kulturni bazar v regiji

Nova Gorica bo v letošnjem letu prizorišče drugega Kulturnega bazarja v regiji. Priljubljeni nacionalni projekt bo na celodnevnem strokovnem usposabljanju v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica in drugih kulturnih ustanovah v mestu ponudil mnoge kakovostne kulturne dogodke in številne primere dobrih praks.
več
Notranjski muzej Postojna, 14. 11. 2019

Poklon Leu Vilharju ob 120-letnici rojstva

Društvo Hnum in jezikovna šola Athena iz Postojne vabita na odprtje razstave del slikarja Lea Vilharja. Razstavljena bodo dela iz zasebnih zbirk in iz likovne zbirke Notranjskega muzeja Postojna. Vabljeni na otvoritev v četrtek, 21.11. 2019 ob 18h. Razstava bo na ogled do konca decembra.
več
Notranjski muzej Postojna, 11. 11. 2019

LIKOVNI NATEČAJ »NAVADNI NETOPIR«

V šolskem letu 2019/2020 prirejamo likovni natečaj na temo navadnega netopirja kot ene izmed ciljnih vrst projekta KRAS.RE.VITA. S tem želimo najmlajše obiskovalce osnovnih šol iz Postojne, Pivke, Cerknice in Logatca pobližje seznaniti s to živalsko vrsto ter tako pridobiti bodoče zagovornike narave, tudi navadnega netopirja, ki je vse prevečkrat prezrt.
več
Notranjski muzej Postojna, 15. 10. 2019

2. Dinarski simpozij o podzemeljski biologiji

Simpozij, ki bo potekal 18 in 19 oktobra v Postojni, skupaj organizirata ekipa Univerze v Ljubljani (SubBioLab, Oddelek za biologijo Biotehniške fakultete) in Notranjski muzej Postojna. Postojna velja za "zibelko speleobiologije"– biološke vede, ki se ukvarja z proučevanjem podzemeljskega življenja. To je kraj, kjer se je leta 1832 celotna zgodba o odkrivanju nenavadnih, na jamsko okolje povsem prilagojenih življenjskih oblik začela z odkritjem slepega jamskega hrošča drobnovratnika (Leptodirus hochenwartii) prav v Postojnski jami.
več
Notranjski muzej Postojna, 4. 10. 2019

Naj se nas kras dotakne!

Notranjski muzej Postojna vabi na odprtje dopolnitve stalne razstave Naj se nas kras dotakne!, ki bo v četrtek, 10. oktobra 2019, ob 18. uri v Notranjskem muzeju Postojna na Kolodvorski cesti 3 v Postojni. Na ta dan, ob Dnevih evropske kulturne dediščine, odpiramo vrata muzeja brezplačno.
več
Planina, 26. 9. 2019

Noč netopirjev v Planini pri Rakeku

V okviru projekta KRAS.RE.VITA ter dogodka Mednarodna noč netopirjev 2019 je pretekli petek v Planini potekal dogodek Noč netopirjev.
več