Rojstni dan malo drugače - Notranjski muzej
Show menu

Rojstni dan malo drugače

Rojstni dan malo drugače!

Si vaš otrok želi drugačnega praznovanja rojstnega dne?

Naša zabava v muzeju predstavlja nepozabno doživetje z raziskovanjem skrivnostnega kraškega sveta: otroci na zabavi pobožajo kapnike, raziskujejo fosile, spoznajo človeško ribico, sestavijo medvedovo okostje ali pa si ogledajo 3D film o jamarstvu in pokukajo skozi mikroskop. 

Z nami lahko praznujete od ponedeljka do petka v popoldanskem času med 15. in 18. uro ter v soboto in nedeljo med 10. in 18. uro in ustvarite nove nepozabne muzejske spomine.

Praznovanja trajajo dve uri in vključujejo muzejsko raziskovanje ter ustvarjalno delavnico. Za prigrizke in pijačo pa poskrbite sami.

Izbirate lahko kar med tremi interaktivnimii programi.

JAMARSKA AVANTURA

Družabnim igram se ne more nihče upreti. Prav zato vam bomo v sklopu razstave pomagali spoznavati čudoviti svet krasa, jam in drugih kraških pojavov s pomočjo pantomime, risanja ter igre asociacij.

 

LEDENA DOBA

Poznate kakšno žival, ki je že izumrla? No, gotovo ste že slišali za dinozavra, jamskega medveda ali mamuta. Poleg omenjenih junakov bomo na delavnici spoznavali tudi fosilne dokaze drugih ledenodobnih živali: jelena, bizona, goveda, divjega konja, jamske hijene, leva in celo povodnega konja

 

NOČ V MUZEJU   

Otroci bodo v zatemnjenih muzejskih prostorih s pomočjo luči sledili niti, kakršno uporabljajo jamski potapljači za orientacijo v labirintih podvodnih jam. V muzeju vas pričakuje obvezna raziskovalna oprema: Ariadnina nit, čelna svetilka in vedro raziskovalnega raziskovalnega duha!

 

KAJ IMATA SKUPNEGA PAPIR IN SLONJI KAKEC?   

Ste že slišali, da lahko izdelamo papir iz različnih iztrebkov? Poznate glinene tablice, papirus, pergament in papir? Podlaga za pisanje se je spreminjala, in to so pogojevali materiali, denar ter iznajdljivost. Skupaj bomo spoznali različne »papirje« ter si izdelali svojega iz slonjega kakca.Praznovanje je primerno za otroke med 5. in 12. letom starosti in je omejeno na 20 otrok.

Na koncu tematske delavnice vsak otrok domov odnese spominski  izdelek, priskrbimo tudi muzejsko darilo za slavljenca/ko.

Cena najema prostora in animacije je 70 €  
Plačilo z gotovino na recepciji muzeja.

Na zabavo ni potrebno priti več kot 20 minut pred začetkom.

Potrebujete več informacij? Pokličite nas na 041 313 179 ali nam pišite na: info@notranjski-muzej.si