Rojstni dan malo drugače - Notranjski muzej
Show menu

Rojstni dan malo drugače

Rojstni dan malo drugače!

Si vaš otrok želi drugačnega praznovanja rojstnega dne?

Naša zabava v muzeju predstavlja nepozabno doživetje z raziskovanjem skrivnostnega kraškega sveta: otroci na zabavi pobožajo kapnike, raziskujejo fosile, spoznajo človeško ribico, sestavijo medvedovo okostje ali pa si ogledajo 3D film o jamarstvu in pokukajo skozi mikroskop. 

Z nami lahko praznujete od torka do petka v popoldanskem času med 16. in 19. uro ter v soboto med 10. in 17. uro in ustvarite nove nepozabne muzejske spomine.

Praznovanja trajajo tri ure in vključujejo muzejsko raziskovanje ter ustvarjalno delavnico.

Izbirate lahko med več interaktivnimi programi in delavnicami.

Raziskovalni ogled razstave:
  • JAMARSKA AVANTURA – s pomočjo zemljevida iščemo zaklad, ki ga je skril jamar Leo (primerno za najmlajše pa vse do 10-ih let)
  • NOČ V MUZEJU – s potapljaško vrvico odkrivamo muzej, na koncu pa se z njeno pomočjo v popolni temi rešimo iz labirinta (primerno za vse starosti, razen najmlajših)
  • SOBA POBEGA (ESCAPE ROOM) – iščemo odgovore na uganke, sestavljamo zapletene šifre in se po vseh preobratih rešimo iz zaklenjene sobe (primerno za otroke od 11-ih let dalje)
  • KATERA ŽIVAL SE SVETI V TEMI? – s posebnimi čarobnimi lučkami iščemo skrite simbole, jih zbiramo in na koncu sestavimo v presenetljivo žival. (primerno za starejše od 8 let) /NOV PROGRAM/

In ustvarjalne pedagoške delavnice:

  • LEDENA DOBA – izdelava dvojnikov kosti ledenodobnih živali z uporabo posebnih kalupov in materialov (za vse starosti)
  • KAJ IMATA SKUPNEGA PAPIR IN SLONJI KAKEC? – papir izdelamo iz čisto pravega slonjega drekca, ustvarimo knjižno kazalko in si spletemo živo pisano vrvico (od 9 leta dalje)
  • KRISTALI – otroci si izdelajo vsak svoj kristal v najljubši barvi (od 7 leta dalje)

NOVO!NOVO!NOVO!


  • KATAPULTI – izdelava starodavnih orožij, ki pa resnično izstreljujejo projektile v obliki vatiranih žogic (za vse starosti)
  • ZASTAVICE – vsak si izdela čisto svojo zastavico s podobama nežne človeške ribice ali strašnega postojnskega zmaja (za najmlajše in do 9 leta)


Ostalo:

Na zabavo ni potrebno priti več kot 15 minut pred začetkom. Zaželeno je tudi, da starši otroke pripeljejo in odpeljejo, med samim potekom rojstno dnevnega programa pa niso prisotni. Osnovni pribor za pogostitev (kozarce, serviete, krožnike, hladilnik za torto,….) imamo že v muzeju, za prigrizke in pijačo pa poskrbite sami.


Praznovanje je primerno za otroke med 5. in 12. letom starosti in je omejeno na 15 otrok.

Na koncu tematske delavnice vsak otrok domov odnese spominski izdelek.

Cena najema prostora, materiala za delavnice in animacije je 50 EUR + vstopnina 3 EUR/osebo. Slavljencu vstopnino podari muzej.
Plačilo z gotovino na recepciji muzeja.

Potrebujete več informacij? Pokličite nas na 041 313 179 ali nam pišite na: info@notranjski-muzej.si

Katera žival se sveti v temi?

Kdo smo? Človeške ribice!

Noč v muzeju

Branje zemljevidov