Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Notranjski muzej Postojna, 30. 7. 2021

Psom prijazen in dostopen muzej

Notranjski muzej Postojna je pridobil nov znak PSOM PRIJAZEN IN DOSTOPEN MUZEJ! Sedaj nas lahko obiščete skupaj z vašimi pasjimi prijatelji.
več
Notranjski muzej Postojna, 27. 7. 2021

POVEŽIMO SE NA PRVO NEDELJO V MESECU!

Kot običajno, bo na prvo nedeljo v mesecu vstop v naš muzej PROST! Ne bo pa to običajna prva nedelja v mesecu.
več
Projekt KRAS.RE.VITA, 14. 7. 2021

Občinska zemljišča dobila skrbnika

Občina Postojna je v spomladanskih mesecih uspešno izpeljala javni poziv za skrbniško varstvo kmetijskih zemljišč na Planinskem polju, ki jih je odkupila v okviru projekta KRAS.RE.VITA.
več
Postojna, 13. 7. 2021

Odprtje frizersko brivskega salona Ozbič

Znamenita rožnata hiša na vogalu in njen legendarni brivsko-frizerski salon Ozbič znova odpirata svoja vrata. Bodite del zgodbe tudi vi...
več
Planinsko polje, 30. 6. 2021

Štetje netopirjev v projektno obravnavanih cerkvah Planinskega polja

Kot vsako leto projekta KRAS.RE.VITA, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija, smo tudi v letošnjem juniju opravili redno štetje netopirjev v treh projektno obravnavanih cerkvah Planinskega polja – sv. Marjeti v Planini, sv. Mihaelu na Jakovici in sv. Luki v Grčarevcu.
več
Notranjski muzej Postojna, 24. 6. 2021

Jamar junior, razstava samo za otroke

Dobrodošel Jamar Junior! Vsak pravi jamar mora pred spustom v globine podzemlja usvojiti pravi jamarske veščine! Razstavo so omogočili Občina Postojna, Ministrstvo za kulturo in Triglav d.o.o. Nahaja se v pritličju Notranjskega muzeja Postojna.
več
Zeleni kras, 24. 6. 2021

Strokovna ekskurzija za učitelje OŠ in SŠ po Zelenem krasu

Vabilo na ekskurzijo za ravnatelje/ice in učitelje/ice osnovnih in srednjih šol: »Strokovna ekskurzija po pokrajini izjemnega naravnega bogastva in pomembne strateške lege« Regionalna destinacijska organizacija (RDO) Postojnska jama-Zeleni kras, ki pod okriljem RRA Zeleni kras d.o.o. deluje kot turistična organizacija na delu območja dinarskokraške regije, predstavlja pridobitve kulturne in naravne dediščine: Park vojaške zgodovine Pivka, Muzej krasa v Notranjskemu muzeju Postojna in Notranjski regijski park s Cerkniškim jezerom. Skupaj uvajamo nov sodoben pristop: interdisciplinarne ekskurzije, ki jih brezplačno organiziramo za vse slovenske ravnatelje/ice in učitelje/ice osnovnih in srednjih šol. Ekskurzija bo v: sredo, 25. 8. 2021 od 9:00 do 15:30 ure
več
Notranjski muzej Postojna, 11. 6. 2021

Humor + satira: Marjan Manček = mračen kajman

Muzejska poletna noč 19. junij – 27. september 2021 Na razstavi Humor + satira: Marjan Manček = mračen kajman* so predstavljene karikature, ilustracije, stripi, risani film,i idr. iz bogatega ustvarjalnega opusa Marjana Mančka, ki od leta 1981 živi in ustvarja v Selščku na Menišiji. * Anagram: Jože Stabej
več
Notranjski muzej Postojna, 10. 6. 2021

Poletna muzejska noč 2021

Tradicionalno, na Poletno muzejsko noč, 19.6.2021, muzeji odpiramo svoja vrata. Preživite noč v muzejih! Notranjski muzej Postojna vas vabi, da se nam brezplačno pridružite me 18. in 24. uro.
več
Notranjski muzej Postojna, 1. 6. 2021

Urnik Notranjskega muzeja Postojna

Notranjski muzej Postojna bo v mesecu juniju odprt od torka do nedelje med 10. in 16. uro. Naš urnik se podaljšuje in muzej odpiramo tudi ob nedeljah.
več