Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Notranjski muzej Postojna, 1. 12. 2022

Zeleni abonma 2023

Vabljeni k vpisu v Zeleni abonma! V letu 2023 smo za vas pripravili niz ekoloških delavnic, s katerimi bomo naredili korak k zeleni prihodnosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 30. 11. 2022

Ta veseli dan kulture

Na obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna, 3, decembra, praznujemo Ta veseli dan kulture. Vabljeni, da to soboto preživite v naši družbi. Vstop za vse obiskovalce je BREZPLAČEN!
več
Notranjski muzej Postojna, 28. 11. 2022

Prost vstop v muzej

Za vse obiskovalce iz občin Postojna in Cerknica velja prost vstop v muzej za prvo decembrsko nedeljo.
več
Notranjski muzej Postojna, 24. 11. 2022

Predavanje dr. Slavka Polaka: Hroščku drobnovratniku smo naredili PCR test

Dogodek zaradi bolezni ODPADE! V četrtek, 1. decembra, ob 18. uri bo naš kustos biolog dr. Slavko Polak predstavil dolgoletne raziskave sistematike in sorodstvenih odnosov jamskih hroščev podzemljarjev, med katere uvrščano tudi znamenitega drobnovratnika.
več
Brivnica Ozbič, 21. 11. 2022

Delavnici za odrasle in družine v brivsko frizerskem salonu Ozbič

Z vodenim ogledom po razstavi bomo spoznali brivski salon družine Ozbič in poklic brivca. Ogledali si bomo predmete, ki jih brivec pri svojem delu uporablja ter se poučili o tem kakšne frizure so imele naše prababice ter kakšne brke in brade so nosili naši pradedki. Poleg tega pa se boste lahko poučili o pripravi prave tekoče brivske kreme in izdelali mila s katerimi lahko okrasite božično smrečico.
več
Notranjski muzej Postojna, 17. 11. 2022

Zbiralna akcija rabljenega tekstila za Zavetišče Horjul

Ob letošnjem Evropskem tednu zbiranja odpadkov bomo dobrodelni, saj bomo pomagali štirinožnim prijateljem iz Zavetišča Horjul. Rabljen tekstil za živali bomo zbirali tudi v našem muzeju med torkom in nedeljo med 10. in 17. uro. Akcija poteka od 19. do 27. novembra.
več
Laško, 17. 11. 2022

Ob Dnevih slovenskega turizma slavila tudi naša Alenka Čuk

Na Dnevnih slovenskega turizma v Laškem je TZS na predlog društev podelila priznanja naj prostovoljcem. Na predlog Turističnega društva Postojna je priznanje prejela dolgolenta članica Alenka Čuk, muzejska svetovalka v Notranjskem muzeju Postojna.
več
Štajerska, 12. 11. 2022

Slavko Polak in Arne Hodalič v iskanju hitlerja (Anophtalmus hitleri)

»Če nekdo vztrajno trdi, da se v nedostopnih kraških jamah v okolici Celja skriva sam Hitler, je novica že malo bolj sumljiva,« kot če bi iskali Elvisa Presleya ali Marilyn Monroe. Arne Hodalič se je z našim kustosom biologom dr. Slavkom Polakom odpravil v štajerske kraške jame v lov za slovenskim avtohtonim jamskim hroščem - Anophthalmus hitleri.
več
Notranjski muzej Postojna, 8. 11. 2022

Kako se je začelo? Podoba Postojnskega okraja ob ustanovitvi Notranjskega muzeja Postojna leta 1947.

Vabljeni k ogledu brošure 'Kako se je začelo? Podoba Postojnskega okraja ob ustanovitvi Notranjskega muzeja Postojna leta 1947', ki je izšla kot spremljevalno gradivo septembra otvorjene istoimenske razstave in je sedaj na voljo tudi v elektronski obliki.
več
Notranjski muzej Postojna, 3. 11. 2022

Brezplačen vstop na prvo nedeljo v mesecu

Na prvo nedeljo v mesecu novembru vabimo vse občane občin Postojna in Cerknica k brezplačnemu obisku našega muzeja.
več