Novice - Notranjski muzej
Show menu

Novice

Notranjski muzej Postojna, 12. 5. 2021

Mednarodni muzejski dan - Da bo zemlja dobro obrodila Zakladna najdba poznorimskega poljedelskega orodja

Notranjski muzej Postojna in ZRC SAZU, Inštitut za arheologijo, vas vljudno vabita na ogled arheološke razstave. Razstavo si lahko od 18. maja – Mednarodnega muzejskega dne – do 14. junija 2021 ogledate v prostorih Notranjskega muzeja na Kolodvorski cesti 3 v Postojni. Vstop v muzej bo na Mednarodni muzejski dan brezplačen.
več
Notranjski muzej Postojna, 23. 4. 2021

Prvomajske počitnice in muzej

V tednu med 24. aprilom in 1. majem smo ZNIŽALI CENO DRUŽINSKE VSTOPNICE!
več
Postojna, 19. 4. 2021

PROJEKT DOMAČE IN UMETNOSTNE OBRTI – DEDIŠČINA IN SODOBNOST, BO ZAKLJUČEN LETOŠNJO POMLAD

Projekt domače in umetnostne obrti - dediščina in sodobnost, iz ukrepa LAS sodelovanje, spodbuja razvoj inovativnih produktov osnovanih na dediščini ter jih povezuje s turizmom, podjetništvom in trajnostnim razvojem. Znotraj projekta obujamo tradicionalne obrti v Postojni, Žireh, na Vipavskem, Idrijskem in Cerkljanskem.
več
Notranjski muzej Postojna, 12. 4. 2021

Ponovno odprti. Na ogled nova razstava Lojze Perko Razstava ob 40-letnici umetnikove smrti

Spoštovani obiskovalke in obiskovalci, ponovno vas z veseljem obveščamo, da je Notranjski muzej Postojna odprt od 13. aprila 2021. Razstave si lahko ogledate po prilagojenem urniku, in sicer od torka do sobote med 10. in 16. uro. Lojze Perko Razstava ob 40-letnici umetnikove smrti je na ogled do 12. maja 2021.
več
Zavod Znanje postojna, 8. 4. 2021

LEGENDARNI BRIVSKO-FRIZERSKI SALON OZBIČ ČAKA NOVEGA NAJEMNIKA

Vabimo vse brivske in frizerske mojstre, ki si želijo nadaljevati zgodbo stoletnega salona Ozbič, da stopijo v čevlje postojnske brivske legende in pustijo svoj odtis. Vse zainteresirane mojstre in mojstrice prosimo, da se nam na kratko predstavite in nam v nekaj stavkih obrazložite, zakaj se zanimate za najem salona, ki bo z novo podobo zaživela že v maju 2021. Več o prenovi brivsko-frizerskega salona najdete v prispevku Rožnata prihodnost zelene hiše na vogalu.
več
Postojna, 30. 3. 2021

ROŽNATA PRIHODNOST ZELENE HIŠE NA VOGALU

S ciljem in željo po revitalizaciji salona tudi z brivsko-frizerskimi podjetniškimi aktivnostmi, se izvaja obnova notranjosti. Ker bo prostor predstavljal živi muzej in bo s tovrstno obnovo zagotavljal nadaljnje delovanje salona, je nekaj dragocenih kosov Ozbičeve brivske opreme in pohištva restavriranih, nekaj rabljenih pa so darovali posamezniki. Po končani obnovi je predvidena oddaja prostora v najem brivcu, ki bo nadaljeval dejavnost v salonu, in vzpostavitev družabnega prostora, ki bo poskrbel za obogatitev kulturnega življenja.
več
Notranjski muzej Postojna, 29. 3. 2021

NUJNO OBVESTILO: PONOVNO ZAPIRAMO MUZEJ

Drage obiskovalke in obiskovalci Notranjskega muzeja Postojna. Obveščamo vas, da bo Notranjski muzej Postojna v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom začasno zaprt od 1. do 11. aprila 2021.
več
Notranjski muzej Postojna, 24. 3. 2021

LOJZE PERKO Razstava ob 40-letnici umetnikove smrti

Notranjski muzej Postojna in Dolenjski muzej Novo mesto vljudno vabita na ogled medinstitucionalne razstave LOJZE PERKO Razstava ob 40-letnici umetnikove smrti Razstava bo v pritličju Notranjskega muzeja Postojna na Kolodvorski cesti 3 v Postojni na ogled od 2. aprila do 12. maja 2021.
več
Postojna, 22. 3. 2021

Na restavriranje smo pospremili lokomotivo Montania 803

Lokomotivo, ki je bila sprva na ogled v avli postojnskega Inštituta za raziskovanje krasa, po selitvi muzeja pa je svoj prostor našla v depoju, smo na restavriranje v Ljubljano odpeljali v četrtek, 11. marca. Muzej namerava dragoceno lokomotivo, če morda že ne najstarejšo, pa vsekakor med najstarejšimi tako dobro ohranjenimi na svetu, predstaviti javnosti.
več
Notranjski muzej Postojna, 3. 3. 2021

Svetovni dan prostoživečih živalskih in rastlinskih vrst

Na današnji dan je bila leta 1973 v Washingtonu podpisana Konvencija o mednarodni trgovini z ogroženimi prostoživečimi živalskimi in rastlinskimi vrstami, znana pod akronimom CITES. Konec leta 2013 pa je Generalna skupščina Združenih narodov 3. marec razglasila za Svetovni dan prostoživečih živalskih in rastlinskih vrst (World Wildlife Day), s čimer je postal najpomembnejši svetovni letni dogodek, posvečen prostoživečim živalim in rastlinskim vrstam. Letošnji svetovni dan bo potekal v znamenju teme: »Gozdovi in preživetje: ohranjanje ljudi in planeta«.
več