PO-stani glas miru! (2018) - Notranjski muzej
Show menu

PO-stani glas miru! (2018)

Postojna, 10. 4. 2018
V spomin na gregorjevo - enega izmed lepših izročil naših prednikov, so člani društva Lokalc izdelali nove izdelke na temo gregorjevega in s tem praznikom povezanim rekom - “ptički se ženijo”. Del izkupička prodaje pa so namenili izdelavi nove ptičje gnezdilnice.bPostavitev ptičje gnezdilnice v centru Postojne bo torej rezultat skupne akcije društva Lokalc -center lokalnih umetnostiMuzej krasa in Visit Postojna. Tako bo z namenom ozaveščanja o pomenu življenja ptic v mestu in v pozdrav pomladi organizirana javna predstavitev ptičje gnezdilnice in opazovanje ptičev v Postojni. 

Pot bomo pričeli pred Notranjskim muzejem Postojna. Po postojnskih ulicah nas bosta popeljala šestošolca iz Osnovne šole Antona Globočnika. Na potepu skozi Postojno si bomo ogledali glavne točke in zanimivosti mesta, na poti bomo opazovali ptice ter naredili postanek pri novi ptičji gnezdilnici. 
Vabimo Vas na prireditev ob zaključku natečaja Evropa V Šoli, na katerem so se pomerili osnovnošolci šol iz Postojne in Pivke. Program podelitve priznanj s pričetkom ob 18. uri bodo popestrili številni gostje. Vse otroke pa vabimo, da se nam pridružijo že uro pred prireditvijo, ob 17. uri, na etnološki delavnici "Zibka", ki bo potekala na trgu pred Knjižnico Bena Zupančiča, izvajal pa jo bo Notranjski muzej Postojna/Notranjska Museum Postojna.