5. natečaj Moja ideja – nova igrača - Notranjski muzej
Show menu

5. natečaj Moja ideja – nova igrača

Vrtec Postojna, 31. 5. 2018

Ne prenehamo se igrati, ker smo prestari. Ampak se postaramo, ker se prenehamo igrati.

Strokovni delavci, vzgojitelji in vzgojiteljice, ki so sodelovali na natečaju se na našo srečo in srečo otrok niso prenehali igrati, ampak so v igrače prispevali delček vsakega posameznika, katerega glavni motiv je zagotovo namen razvijanja dobre pedagoške prakse in lasten profesionalni razvoj.

Na 5. natečaju »Moja ideja-nova igrača« je sodelovalo 29. strokovnih delavcev iz 15. vrtcev iz cele Slovenije in ustvarilo 24. izvirnih  igrač.

Letos so bile prispele igrače ustvarjene predvsem za igro v drugem starostnem obdobju in so povečini v namizni obliki. Igrače same so narejene vsako leto bolj kakovostno. Uporabljeni so bili materiali, kot so: les, blago, karton in kamen. Igre so bile ustvarjene z vodilno mislijo, da se skozi igro otrokove dejavnosti prepletajo in povezujejo z različnimi področji kurikula: prepoznavanje oblik, barv in likov, urijo gibalne in kognitivne sposobnosti otrok, fino motoriko posameznika, osredotočajo se na matematične izzive in urijo domišljijo z igro.  

Vrtec Postojna je vrtec, ki stopa novim izzivom nasproti in to dokazujemo že peto leto.  Natečaj moja ideja nova igrača že 5 let zapored spodbuja kreativnost, inovativnost  in ustvarjalnost med strokovnimi delavci po Sloveniji. Vendar v tej kreativnosti  in ustvarjalnosti strokovni delavci niso sami, najpomembnejša pobuda prihaja iz otrok, iz njihove igre.

Več o natečaju: http://vrtec-postojna.si/o-natecaju/