Kulturni bazar v regiji - Notranjski muzej
Show menu

Kulturni bazar v regiji

Nova Gorica, 14. 11. 2019
Nova Gorica bo v letošnjem letu prizorišče drugega Kulturnega bazarja v regiji. Priljubljeni nacionalni projekt bo na celodnevnem strokovnem usposabljanju v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica in drugih kulturnih ustanovah v mestu ponudil mnoge kakovostne kulturne dogodke in številne primere dobrih praks. S svojo bogato ponudbo dogodkov, ki osvetljujejo pomembnost in vlogo kulturno-umetnostne vzgoje med mladimi, se bodo predstavile regionalne in nacionalne kulturne ustanove. Program pa bo vključeval tudi projekte, ki jih podpira Evropska unija.

Osrednja tema strokovnega usposabljanja Kulturni bazar v regiji je usmerjena v načrtni razvoj kulturno-umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, kulturnih ustanovah in lokalnih skupnostih ter v prepoznavanje prednosti, ki jih prinašata sodelovanje in partnersko povezovanje vseh treh deležnikov.

Dogodek v največji meri namenjamo strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju ter kulturi, ki jim tovrstna znanja omogočajo ovrednotiti pomembnost kulturno-umetnostne vzgoje med učenci, dijaki, študenti. Obenem je namenjen tudi umetnikom in strokovnim delavcem na področju kulture, izobraževanja, družbenih dejavnosti in medgeneracijskih centrov lokalnih skupnosti ter študentom. Dogodek bo dostopen tudi zainteresirani javnosti.

👉 Udeležbo si zagotovite z e-prijavo na www.kulturnibazar.si, ki je vaša vstopnica na izbrane dogodke.
👉 Udeležba je brezplačna.

Organizatorji: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Zavod RS za šolstvo

Izvršni producent: SNG Nova Gorica