Hojladrija ribičija - Notranjski muzej
Show menu

Hojladrija ribičija

Občina Cerknica, 12. 12. 2019

Še preden zapade prvi sneg so na notranjskem misli že uprte k pripravam na najbolj množično obiskano prireditev v Cerknici. Tokratne pustne prireditve bodo posvečene tistemu delu karnevala, ki se poklanja nepopisni lepoti notranjske nature s  pravljičnimi prebivalci Cerkniškega jezera na čelu.  Pod naslovomHojladrija Ribičija bodo na pustno nedeljo  na karnevalski trasi na novo zasijale karnevalske  figure iz t.i. zelenega dela z obnovljenimi in izpopolnjenimi spremljevalnimi skupinami.

Sodelovanje občinskih  šol in vrtcev je že vrsto let bistvenega pomena pri ustvarjanju pustnih prireditev. Tokrat se obračamo na vas v  imenu ekipe partnerjev, ki bo sodelovanju med vrtci in šolami z ustvarjalci pustnih prireditev, doprinesla k širini vključevanja najmlajših pri oblikovanju karnevala v Cerknici.

Partnerji smo skupaj osnovali pedagoški program, ki vam bo, skozi oči Notranjskega regijskega parka in Notranjskega muzeja Postojna, predstavil Cerkniško jezero in njegove ribe. Potujoče pedagoške delavnice bomo izvajali po predhodnem dogovoru v vaši ustanovi. Produkt sodelovanja med partnerji pa bodo RIBE – RIBE, ki bodo postale del karnevala. Program bo osnovan za 2 starostni skupini (vrtec, I. triada in II., III. triada).

Letos pa se Cerkniški karneval seli tudi v Postojno.  Z odprtjem razstave »Toku, toku, tokulelele: Cerkniški karneval – fenomen in tradicija« v Notranjskem muzeju Postojna v sodelovanju s Pustnim društvom Cerknica in Društvom notranjskih kulturnikov Krpan želimo med drugim vzpostaviti trdnejše vezi med Občinama in sodelovati pri pripravi stalne razstave o cerkniškem karnevalu v Cerknici.

Vsi, ki si želite, da vas obišče potujoča otroška delavnica, se lahko prijavite na info@notranjski-muzej.si ali po telefonu 041 313 179