Muzejska pomoč za delo, igranje ali učenje od doma - Notranjski muzej
Show menu

Muzejska pomoč za delo, igranje ali učenje od doma

Od doma, 7. 4. 2020

Muzej je morda zaprt, vendar obstaja veliko načinov, kako se še vedno lahko zabavate, igrate in ustvarjate, kjer koli že ste! Odpiramo vam virtualna vrata naših otroških vodnikov, muzejskih delavnic in video posnetkov.

Veselimo se, da vas bomo kmalu pozdravili v sprejemnici našega muzeja!


Za vas predstavljamo vsebine, ki bi lahko dopolnile vaše virtualno raziskovanje. Ne glede na to, ali gre za navidezni obisk ali ogled razlage kustosa, obstaja veliko načinov, da raziskujete Notranjski muzej Postojna.

Z vami želimo deliti številne možnosti, kako lahko raziskujete naše galerije in zbirko, ko je muzej zaprt. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako lahko ostanete radovedni, se še naprej učite in doživite kras - vse, ne da bi stopili iz vaših domov.

1. Virtualni ogled predmetov muzeja

Ste vedeli, da muzej hrani predmete naše regije? Nekaj predmetov smo umestili tudi na spletne zbirke, ki jih lahko prebrskate. 

Za ogled razstave Muzej krasa lahko uporabite aplikacijo NEXTO, ki si jo brezplačno naložite v vaši mobilni trgovini.

2. Pokukaj v zakulisje: Naš muzej je odprt že več kot 70 let!

Zakulisje našega dela odkrij s filmom, ki je nastal ob 70. letnici muzeja, obenem pa še spoznajte raziskovalce, kustose in druge »muzejske« posebnosti.

3. Pridružite se nam na YouTube kanalu

Naš YouTube kanal je dom za kratke filme, med njimi tudi nagrajeni film Voda in kras, avtorja mag. Slavka Polaka

4. Cela Slovenija in svet se soočata z novim pojmom »šolanje na domu«

Pri oblikovanju programov za šole smo se želeli v čim večji meri prilagoditi učnemu načrtu in načelu »učenje je igra«. Šolarjem bo tako omogočeno celovito spoznavanje  fenomena kraškega sveta, od nastajanja kraških pojavov, živalstva, rastlinstva, kraških jam, do življenja ljudi na krasu. Programi so pripravljeni z medpredmetnim povezovanjem zgodovine, slovenščine, geografije, logike in matematike.

Predlagamo, da pobrskate na spletni strani MEGAKVIZA.

5. Toplo vabljeni, da stik s kulturo ohranjate na družbenih omrežjih. Za vas smo dosegljivi na Instagramu, Facebooku in YouTube kanalu.

Lahko se naročite na naša e-poštna sporočila in nas spremljate na družabnih medijih, da boste lahko še naprej potešili radovednost in raziskovali arheologijo, etnologijo, biologijo in zgodovino krasa. Radovednost je pot do znanja!