Fotonatečaj »Postojnske zgodbe v fotografijah« - Notranjski muzej
Show menu

Fotonatečaj »Postojnske zgodbe v fotografijah«

Občina Postojna, 16. 7. 2020
Sovič v luninem siju. Foto: Cyril Mayaud
Sovič v luninem siju. Foto: Cyril Mayaud
Skozi stoletja so se ljudje v naših krajih zbirali okrog ognja, na vaških trgih, ob obrokih in pripovedovali svoje zgodbe. Prav ta druženja so bila bistvena pri oblikovanju naše kulture in skupnosti.

V novejšem času se je umetnost pripovedovanja zgodb izgubila med poplavo medijev in tehnologij, vendar se je tudi zgodba spremenila. Danes živimo v času, v katerem številne zgodbe pripovedujejo tudi fotografije. Prenašajo zgodbe tistim, ki jih gledajo.

Postojna je poleg čudovitih naravnih znamenitosti ter zanimivih ljudi, tudi kraj mističnih zgodb in skrivnostnih legend.

Vabimo vse, domačine in obiskovalce naše destinacije, da v svoj  objektiv ujamejo svoje zgodbe, vse tiste skrite kotičke, naravne in kulturne znamenitosti, ki so vam še posebej pri srcu in bi jih radi pokazali še drugim.

Ni omejitev glede motivov vaših zgodb, le to, da mora biti zgodba, oziroma motiv fotografije, posnet v občini Postojna.


Organizator

Zavod Znanje Postojna, OE Notranjski muzej Postojna in OE Turizem Postojna

Fotografije

Fotografije morajo biti v formatu JPG/JPEG, ležeče in najmanj 2MB, 2000 pikslov po daljši stranici, v resoluciji najmanj 300 dpi. Lahko so barvne ali črno-bele.

Vse fotografije in prijavnico ter soglasje za uporabo fotografij pošljite istočasno, preko WeTransferja (https://wetransfer.com/) na naslov ticgalerija@zavod-znanje.si.

Vsaka fotografija, ki jo pošiljate, mora biti opremljena z naslovom ter imenom in priimkom avtorja ter s spremnim besedilom, ki vsebuje opis motiva na fotografiji in lokacijo posnetka. Spremno besedilo naj bo dolgo največ 600 znakov s presledki.

Več o natečaju