Poletna muzejska noč 2021 - Notranjski muzej
Show menu

Poletna muzejska noč 2021

Notranjski muzej Postojna, 10. 6. 2021

Tradicionalno, na Poletno muzejsko noč, 19.6.2021, muzeji odpiramo svoja vrata. Preživite noč v muzejih! Notranjski muzej Postojna vas vabi, da se nam brezplačno pridružite me 18. in 24. uro.

Program: 

18:00

Odprtje razstave Humor + satira: Marjan Manček = mračen kajman

Ob Muzejski poletni noči gostimo v Notranjskem muzeju Postojna ilustratorja, karikaturista in filmskega animatorja Marjana Mančka. Na razstavi (19. 6. – 27. 9. 2021) bomo predstavili nekaj ilustracij, šaljivih risb in risank iz avtorjevega bogatega ustvarjalnega opusa, navdihnjenih z bistroumnim humorjem in pretanjeno satiro.

19:00

Delavnica za otroke in družine

Kako narisati jamskega medveda (in ostale živali)? Naučili se bomo narisati jamskega medveda ter druge velike in male živali. Narisali jih bomo v njihovem naravnem okolju in preoblečene v ljudi, kako špancirajo po mestu.

21:00

Brezplačno vodstvo po razstavi Muzej krasa

__

Jakobova malica

Udeleženci dogajanja boste lahko okusili tudi novo kulinarično poslastico na Postojnskem – JAKOBOVO MALICO.

Zgodba o pogumnem pastirčku Jakobu iz vasice Šmihel pod Nanosom pravi, da so domačini vedeli, da še tako pogumen korenjak potrebuje okrepčilo, preden se poda reševati vas pred strašnim zmajem iz Postojnske jame. Jakobu so zato prinesli najboljše dobrote, kar so jih imeli in sami pridelali.

Pridite v muzej in razkrijemo vam, s čim se je okrepčal pogumni pastirček Jakob. Se vidimo kmalu!

 

Program v muzejih po Sloveniji: Muzejska poletna noč 2021 (fliphtml5.com)