Psom prijazen in dostopen muzej - Notranjski muzej
Show menu

Psom prijazen in dostopen muzej

Notranjski muzej Postojna, 30. 7. 2021

PO NAŠEM MUZEJU TUDI S ŠTIRINOŽNIMI PRIJATELJI!

Notranjski muzej Postojna je pridobil nov znak PSOM PRIJAZEN IN DOSTOPEN MUZEJ! Sedaj lahko veliki, majhni, razigrani, umirjeni psi lastnike spremljajo ob ogledu vseh razstavnih prostorov. Pobudnik znaka je Skupnost muzejev Slovenije, ob obisku pa velja tudi muzejski bonton za lastnike psov. Pred obiskom muzeja priporočamo, da je pes nahranjen, da se dobro razgiba in da opravi svoje potrebe (lulanje, kakanje).


MUZEJSKI BONTON ZA LASTNIKE PSOV:

Vstopijo lahko le psi v spremstvu odrasle osebe, ki plača vstopnino.

Dobrodošli so samo primerno vzgojeni, poslušni in ubogljivi psi.

Lastnik prevzema vso odgovornost. Tudi za morebitno škodo.

Pes mora biti obvezno na povodcu.

Na javna vodstva ali druge aktivnosti, ki jih obišče množica obiskovalcev, vstop psom ni dovoljen. Prav tako lahko muzej omeji vstop za pse ob drugih izrednih okoliščinah in tudi kadar to morebiti zahtevajo drugi obiskovalci muzeja.

Muzej lahko omeji vstop nevarnim živalim. To so tiste živali, ki ogrožajo okolico zaradi svoje neobvladljivosti oziroma kažejo napadalno vedenje do človeka. (Uradni list ZZZiv-UPB3, 5. člen)

 

Službeni psi lahko vstopijo v muzej kadarkoli, ne glede na izredne okoliščine.

Pred obiskom muzeja priporočamo:

-          da je pes nahranjen,

-          da se dobro razgiba,

-          da opravi svoje potrebe (lulanje, kakanje). V primeru, da pes potrebo po nesreči opravi v muzeju, mora lastnik poskrbeti za čiščenje in o dogodku obvestiti osebje muzeja.