Tloris razstave - Notranjski muzej
Show menu

Tloris razstave


Razstavni prostori se raztezajo na 700 kvadratnih metrih v dveh nadstropjih stavbe Notranjskega muzeja, ki se nahaja na Kolodvorski cesti 3 v Postojni. 

Prvo nadstropje razstave je namenjeno dinamični predstavitvi krasa; od potovanja v preteklost in razkrivanja ključnih dejavnikov, ki so omogočili nastanek krasa, do kronološkega pregleda njegovega tisočletnega razvoja ter predstavitve ključnih kraških območij v Sloveniji in z njim povezanih pojavov. 

Celotno drugo nadstropje razstave je namenjeno najbolj zanimivemu kraškemu pojavu – kraški jami. Skrivnostna podzemna prostranstva so predstavljena kot pribežališče ledenodobnih živali, kot bivališča naših prednikov, kot skrivališča zakladov pa tudi kot velik navdih sodobnega človeka na področju športnega in raziskovalnega jamarstva. 

Prav posebno mesto na razstavi ima Predjamski zaklad, ki velja za eno največjih dragocenosti, ki jih hrani Notranjski muzej. Gre za najdbo pozlačenega posodja, ki ga je več stoletij do odkritja med obnovo v devetdesetih letih skrival Predjamski grad in pripoveduje zgodbo o družabnem življenju, ki se je odvijalo ob svečah ter s hrano in pijačo obloženo mizo.

Obiščite nas tudi na: www.muzejkrasa.si
Obiščite nas