Pedagoški program v rožnati hiši na vogalu - Notranjski muzej
Show menu

Pedagoški program v rožnati hiši na vogalu

Brivsko-frizerski salon Ozbič v Postojni je eden najbolj celovito ohranjenih obrtniških objektov na Slovenskem iz obdobja pred 2. svetovno vojno. Po devetdesetih letih neprekinjenega delovanja je nekdanji salon Ozbič zaživel v prenovljeni podobi. Z obiskom delujočega salona ter ogledom razstave lahko obiskovalci spoznajo bogato zgodbo dediščine salona in stoletja življenjskega sloga urejanja frizur, brk in brad.

Za najbolj radovedne obiskovalce smo pripravili pester pedagoški program.

Svojo rezervacijo obiska nam lahko sporočite na:

info@notranjski-muzej.si ali 041 313 179. Najdete nas na naslovu: Kolodvorska cesta 3, 6230 Postojna.

 

1. Kdo brije brivca?

Z vodenim ogledom po razstavi bomo spoznali brivski salon družine Ozbič in poklic brivca. Ogledali si bomo predmete, ki jih brivec pri svojem delu uporablja ter se poučili o tem kakšne frizure so imele naše prababice ter kakšne brke in brade so nosili naši pradedki. Videli bomo obnovljeni prostor, kjer brije brivec in mogoče tudi odkrili kdo brije njega.

Organizirane skupine

Vstopnina: 3 €

Vodstvo: 1 €

Čas trajanja: 60 minut

 

2. Glavnikopolh: Kaj imata skupnega polh in glavnik?

Raziskovalni ogled razstave frizerskega salona, razstave Muzej krasa in delavnica

Ogled stare brivnici vam bo pričaral nostalgičen priokus. Na vodstvu bomo spoznali brivsko-frizersko obrt skozi čute vonja, pogleda in otipa. Ogledali si bomo tudi razstavo Muzej krasa, ki vabi na ogled vse radovedne in vedoželjne raziskovalce krasa ter na razstavi poiskali žive fosile – polhe. Obiskovalci si na delavnici izdelajo tudi svoj lesen glavnik.

V, OŠ/1, OŠ/2 , OŠ/3

Vstopnina: 3 €

Vodstvo: 1 €

Čas trajanja: 120 minut (po dogovoru)

 


Napovedujemo:

V sklopu obuditve brivsko-frizerskega salona Ozbič organiziramo pestre spremljevalne dogodke in tematske delavnice za otroke in odrasle. S

 

 


Pedagoški programi